2017. április 20., csütörtök

Középiskolás résztvevőnk, Aliz bejegyzése a január 21-ei túráról:

Ősztől kezdve részt veszünk a Zöld kincses program pénteki kutatónapjain, ám egy szép téli napon Ági felajánlotta nekünk a visszautasíthatatlan ajánlatot, hogy menjünk velük túrázni szombaton, szintén a tehetség-program keretében.  Klaudiával, az osztálytársammal, természetesen nem tudtunk nemet mondani.  Úgyhogy egy napsütéses, szombati napon, találkoztunk a csoporttal a vasútállomás egyik buszmegállójában. Mindenki nyakig fel volt öltözve.


 Innen busszal mentünk a gyerekekkel és kísérőikkel egészen Vasasig. Itt leszálltunk a végállomásnál és elindultunk 10 km-es túránkra. Dombokon és völgyeken át gyalogoltunk, van ahol kitaposott úton, van ahol bokáig érő hóban. 




Néha-néha megálltunk, hogy a gyerekek tudjanak pihenni, inni egy kortyot, illetve az erdőben elhelyezett ismeretterjesztő tábláknál hogy ott ejtsenek a vezetők pár szót. 




 Hosszabb megállót tartottunk a Kövestetői kilátónál. Itt volt idő ebédelni, felmenni a kilátóba, hogy megcsodáljuk a gyönyörű tájat, és Ádám is szólt pár szót a csapathoz. 


Innen kis pihenés és feltöltődés után tovább indultunk. Lefelé kicsit már könnyebb volt az út, remek képek készültek út közben, rengeteg lehetőség volt fotózni, hisz a táj lenyűgöző volt. A magas hó kissé eltakarta az utat, úgyhogy sok kisebb esés volt, de ez belefér J


A Hármas-hegyet megjárva, rengeteg tetőt megmászva, dombokon leereszkedve, végül Hosszúheténybe értünk. 


Keresztülgyalogoltunk még a falun, hogy elérjük végső célunkat, a Hosszúkávéhoz. Itt fánkkal és meleg teával vártak minket, ami nagyon jól esett a rengeteg hidegben való gyaloglás után.  Innen busszal visszamentünk Pécsre, ahol a szülők a gyerekekért jöttek.

A program nagyon jó volt, a természet lágy ölén sétálni a napsütésben. A gyerekek is nagyon élvezték, habár nagyon elfáradtak, ahogy mi is. De nagyon jó csapatépítő volt, jó élményekkel, sok emlékkel gazdagodtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése